Crumble je dezert pocházející z Británie, který se skládá z ovoce a drobenky. Vznikl jako úspornější verze klasického drobenkového koláče za druhé světové války, kdy bylo máslo a mouka na příděl. V našem zdravém receptu je drobenka z mouky a cukru nahrazena ovesnými vločkami. Sladkost a bílkoviny dezertu dodá ochucený protein, med a ovoce. Přesto, že je tak jednoduchý na přípravu, je prostě vynikající. Jak na to?
Budeš potřebovat:
Postup přípravy:
V misce si smícháme protein, vločky, oříšky, přidáme šťávu z limety nebo citronu, máslo a med. Směs rozmělníme na „drobenku“. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Koláčovou formu vyložíme pečícím papírem a rozprostřeme na ni připravené ovoce. Zasypeme vločkovou směsí a pečeme cca 15 minut, dokud crumble nebude zvrhu zlatavý a křupavý. Tadá! Podáváme s tvarohem, Skyrem nebo řeckým jogurtem.