RECEPT: Podzimní dýňová bábovka plná bílkovin

Dýňová sezóna je v plném proudu a polévka není to jediné, co se dá z této zeleniny připravit. Skvělá je pečená, jako pyré, pomazánka, a dá se s ní dokonce i skvěle péct. Tuhle vláčnou nadýchanou bábovku ve spojení s proteinem, kořením a ořechy prostě musíš vyzkoušet!

Dýně obsahuje 90% vody a některé důležité minerály jako je sodík, draslík, hořčík nebo železo. Kromě toho že je zdravá, dělá díky své krémové konzistenci a vysokému obsahu vody dezerty krásně nadýchané a vláčné. A to by bylo, abychom nepřidali do receptu protein, který bábovku nabuší bílkovinami, což je pro nás cvičence samozřejmě výhodné. Nejen nedělnímu obědu bude rozhodně slušet! Jak na ní?

Co potřebuješ:

  • 150 g ovesné mouky
  • 150 g špaldové mouky
  • 50 g vanilkového Super Proteinu
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 vejce
  • 2 lžíce medu
  • 40 ml oleje
  • 200 ml mléka
  • 300 g dýně hokkaido
  • Lžička skořice
  • Lžička mletého zázvoru
  • Špetka muškátového oříšku
  • Hrst nasekaných vlašských ořechů

Dýni oloupeme, nakrájíme na menší kusy a uvaříme do měkka. Necháme vychladnout, lehce rozmačkáme vidličkou a domixujeme na pyré. V misce si smícháme sypké suroviny – mouky, prášek do pečiva, skořici a protein. Přidáme vejce, olej, připravené pyré, med a mléko, nakonec ořechy. Důkladně vymícháme v hladké těsto a nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy. Pečeme při 180 stupních cca 35 minut.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů