Snídáš doma, ale pořád to samé? Nebo snídáš až v práci a bereš útokem nejbližší pekárnu? Samotné pečivo a koláče nejsou vzhledem k převaze sacharidů ideální. Výživnou a na makroživiny vyváženou snídani si přece můžeš připravit doma a snadno si ji s sebou zabalit do krabičky. Vyzkoušej naše tipy!
Při snídani bychom měli klást největší důraz na bílkoviny. Tuky jsou pak výhodné pro jejich delší sytící efekt a největší obsah energie.
Wrap s míchaným vejcem, špenátem a krůtí šunkou
Jak si zabalit míchaná vajíčka pohodlně s sebou? Do wrapu! Vejce jsou ideálním zástupcem slaných snídaní. Dají se udělat na X způsobů a jsou skvělým zdrojem bílkovin. Ve formě wrapu jste je ale možná ještě nezkusili. Stačí prohřát pšeničnou tortillu na pánvi, klasickým způsobem připravit míchaná vajíčka společně se šunkou, přidat špenát, rajčata a rozložit na polovinu připravené tortilly, pak už jen dobře zabalit. Tenhle recept není žádná věda, takže gramáže volte podle uvážení.
Banánové lívance jen ze dvou surovin
Lívance nemusí být nic pracného ani kynutého. Tyto lívance jsou jen ze dvou surovin a pokud máte kvalitní nepřilnavou pánev, není na nich co zkazit. Stačí rozmačkat 1 banán a následně vymixovat dohladka se 2 vejci. Osmahneme na pánvi a podáváme s tvarohem pro ještě větší nálož bílkovin, a ořechy jakožto zdrojem zdravých tuků.
Zapečený avokádový toust s tofu
Avokádo je dalším skvělým zdrojem zdravých tuků a mimo jiné dodá spoustu energie. Zástupcem bílkovin je v tomto receptu tofu, které se s rozmačkaným avokádem krásně speče a spojí. Pro ty z vás, co nemusí tofu, přidejte opět vejce. Rozmačkáme 1 avokádo, přidáme nasekanou pažitku, lžíci citronové šťávy, sůl, pepř, chilli a cca 80 g tofu. Spojíme, vytvoříme v podstatě avokádovou pomazánku a natřeme na celozrnný toustový chléb, přiklopíme druhým a zapečeme v toustovači.
Kdo je tvůj favorit? Vyzkoušej a napiš nám, jaký recept ti nejvíc chutnal 🙂