koláč

„High protein“ ovesný koláč ze Skyru

Jak jistě jako správný fitnessák víš, Skyr se vyznačuje vysokým podílem bílkovin. To, že cvičíš, neznamená, že si občas nedáš nějakou tu laskominu. Zdravě mlsat v rozumné míře se smí, ba dokonce musí! Sladké přece obaluje nervy a tahle verze koláče je rozhodně menší zlo, než se nafutrovat větrníkem. Celý koláč obsahuje bezmála 90 g bílkovin, doporučujeme konzumovat po osminách, kdy v jedné porci sníš cca 11 g bílkovin. Jak na to?

Ingredience na těsto:

  • 200 g ovesné mouky
  • 50 g másla
  • 90 ml kokosového mléka
  • 20 g třtinového cukru
  • Citronová kůra
  • Lžička prášku do pečiva

Ingredience na náplň:

  • 300 g Skyru
  • 180 g řeckého jogurtu
  • 2 domácí vejce od šťastných slepiček
  • Vanilkový lusk
  • 3 lžíce medu
  • Můžeme poklást oblíbeným ovocem dle chuti (ale nepřeháníme to, aby nám pak náplň nepřetekla)

Postup:

  1. Připravíme si těsto. Mouku promneme s máslem a práškem do pečiva. Postupně zapracováváme kokosové mléko, dokud hmota není kompaktní a vláčná. Zabalíme do potravinové fólie a necháme chvíli v lednici odpočinout. Troubu zatím rozehřejeme na 180 stupňů.
  2. Ze surovin na těsto vyšleháme hladkou směs.
  3. Připravené těsto vyválíme, nebo prsty vymačkáme na dno a po obvodu připravené formy. Zalijeme směsí a dáme do trouby.
  4. Pečeme cca hodinku, v průběhu pečení troubu neotvíráme a po vypnutí necháme koláč v troubě dojít až do vychladnutí.

Je to pecka. Dobrou chuť!

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů