Čau dříči, dnes začneme trochu netradičně. Připravili jsme si pro tebe nevšední dezert a celkově téma kombinování červených fazolí se sladkým. Často totiž slýcháme, jak musí být fazolový koláč a cokoli fazolového na sladko divné. Jenže je to naopak. A my nechceme, abys kvůli předsudkům nebo mylným představám přišel o požitek z něčeho tak dobrého a navíc zdravého.
Možná už jsi slyšel o fazolových brownies. Ten, kdo ochutnal uzná, že od nefazolových jsou chuťově k nerozeznání, nutričně je ale předčí. Tím chceme říct, že se obecně se sladkostí s fazolemi nemusíš bát, na chuť je to sladkost jako každá jiná, až na to, že je lepší. Minimálně za ochutnání stojí. Dnes jsme si pro tebe ale připravili jiný recept, a to v kombinaci s banánem!
Co o červených fazozlích možná ještě nevíš:
Červené fazole jsou zkrátka hyperzdravá potravina, kterou bys v jídelníčku měl mít. Jestli nevíš jak na ní, přejdeme k našemu tipu.
Banánový koláč s červenými fazolemi
Na 1 pekáč potřebuješ:
2-3 banány
plechovku červených fazolí (400g)
půl hrnku ovesných vloček
100g arašídového másla
plátky mandlí/celé mandle na dozdobení
Postup:
1. Rozmixujeme si společně banány, fazole bez šťávy, arašídové máslo a nakonec promícháme s ovesnými vločkami, popřípadě dosladíme sirupem / medem.
2. Vylijeme na pekáč vyložený pečícím papírem – doporučuji menší formu, jinak bude koláč hodně tenký. Nakonec posypeme mandličkami na ozdobu (není nutné).
3. Pečeme při 180 stupních cca 30 minut.
Pro zpestření a zjemnění servíruj se zakysanou smetanou.
Nutriční hodnoty na 1 kus (1/12):
Kalorie: 125 kcal
Sacharidy: 13 g
Bílkoviny: 6 g
Tuky: 5 g
Nech si chutnat a na tréninku se těšíme na ochutnávku!