On-line Gym přináší
"High protein" ovesný koláč ze Skyru
Mlsat se dá i zdravě. Ani kvůli formě se nemusíš vzdávat zákusků a sladkého. Přinášíme ti tip na koláč, kterým nejen potěšíš své chuťové buňky, ale navíc s ním do sebe dostaneš pěknou porci bílkovin. Skyr se totiž vyznačuje jejich vysokým obsahem. Zdravě mlsat v rozumné míře se zkrátka smí, ba dokonce musí! Sladké přece obaluje nervy a tahle verze koláče je rozhodně menší zlo, než se nafutrovat větrníkem.
Celý koláč obsahuje bezmála 90 g bílkovin, doporučujeme konzumovat po osminách, kdy v jedné porci sníš cca 11 g bílkovin. Jak na to?

Ingredience na těsto:
- 200 g ovesné mouky
- 50 g másla
- 90 ml kokosového mléka
- 20 g třtinového cukru
- Citronová kůra
- Lžička prášku do pečiva
Ingredience na náplň:
- 300 g Skyru
- 180 g řeckého jogurtu
- 2 domácí vejce od šťastných slepiček
- Vanilkový lusk
- 3 lžíce medu
Můžeme poklást oblíbeným ovocem dle chuti (ale nepřeháníme to, aby nám pak náplň nepřetekla)
Postup:
Připravíme si těsto. Mouku promneme s máslem a práškem do pečiva. Postupně zapracováváme kokosové mléko, dokud hmota není kompaktní a vláčná. Zabalíme do potravinové fólie a necháme chvíli v lednici odpočinout. Troubu zatím rozehřejeme na 180 stupňů.
Ze surovin na těsto vyšleháme hladkou směs.
Připravené těsto vyválíme, nebo prsty vymačkáme na dno a po obvodu připravené formy. Zalijeme směsí a dáme do trouby.
Pečeme cca hodinku, v průběhu pečení troubu neotvíráme a po vypnutí necháme koláč v troubě dojít až do vychladnutí.
Je to pecka a tvoje svaly ti poděkují. Dobrou chuť!