On-line Gym přináší

"High protein" ovesný koláč ze Skyru

Mlsat se dá i zdravě. Ani kvůli formě se nemusíš vzdávat zákusků a sladkého. Přinášíme ti tip na koláč, kterým nejen potěšíš své chuťové buňky, ale navíc s ním do sebe dostaneš pěknou porci bílkovin. Skyr se totiž vyznačuje jejich vysokým obsahem. Zdravě mlsat v rozumné míře se zkrátka smí, ba dokonce musí! Sladké přece obaluje nervy a tahle verze koláče je rozhodně menší zlo, než se nafutrovat větrníkem.

Celý koláč obsahuje bezmála 90 g bílkovin, doporučujeme konzumovat po osminách, kdy v jedné porci sníš cca 11 g bílkovin. Jak na to?

 

Ingredience na těsto:

  • 200 g ovesné mouky
  • 50 g másla
  • 90 ml kokosového mléka
  • 20 g třtinového cukru
  • Citronová kůra
  • Lžička prášku do pečiva

Ingredience na náplň:

  • 300 g Skyru
  • 180 g řeckého jogurtu
  • 2 domácí vejce od šťastných slepiček
  • Vanilkový lusk
  • 3 lžíce medu

Můžeme poklást oblíbeným ovocem dle chuti (ale nepřeháníme to, aby nám pak náplň nepřetekla)

Postup:

Připravíme si těsto. Mouku promneme s máslem a práškem do pečiva. Postupně zapracováváme kokosové mléko, dokud hmota není kompaktní a vláčná. Zabalíme do potravinové fólie a necháme chvíli v lednici odpočinout. Troubu zatím rozehřejeme na 180 stupňů.

Ze surovin na těsto vyšleháme hladkou směs.

Připravené těsto vyválíme, nebo prsty vymačkáme na dno a po obvodu připravené formy. Zalijeme směsí a dáme do trouby.

Pečeme cca hodinku, v průběhu pečení troubu neotvíráme a po vypnutí necháme koláč v troubě dojít až do vychladnutí.

Je to pecka a tvoje svaly ti poděkují. Dobrou chuť!